Over ons kantoor

Ons kantoor bestaat sinds 1996 in Drunen. Ons huidige pand aan de Grotestraat 178 hebben wij in 2000 betrokken. Het bevalt ons goed in Drunen en kennelijk zijn onze klanten ook tevreden met ons.

Wij vinden het belangrijk dat zowel particulieren als ondernemers tijdig juridische hulp inroepen. Wij hebben liever dat mensen een paar keer voor niets komen, dan dat zij één keer te laat komen en dat er daardoor juridische misslagen zijn gemaakt. Deze misslagen kunnen soms onherstelbaar zijn en de kosten ervan kunnen erg hoog zijn in verhouding tot de kosten van het vermijden van het probleem door tijdig ons kantoor te bezoeken.

Daarom houden wij de spreekwoordelijke drempel van ons kantoor zo laag mogelijk.

Eerste gesprek gratis!

Het eerste gesprek is bij ons kantoor gratis -tot een maximum van 30 minuten- voor zowel particulieren als voor ondernemers. Tijdens het eerste gesprek wordt het juridische probleem geïnventariseerd en kunnen wij aangeven op welke manier wij u kunnen bijstaan. Tevens worden de kosten van onze rechtsbijstand in dat gesprek met u doorgenomen.

U kunt ons ook een e-mail sturen en daarin proberen uw probleem zo helder mogelijk uiteen te zetten. Wij kunnen u dan per e-mail of telefonisch laten weten wat wij voor u kunnen betekenen en wat daarvan de kosten zullen zijn.

Bij particulieren bekijken wij altijd eerst of iemand in aanmerking kan komen voor gefinancierde rechtshulp. Grofweg gezegd komt daarvoor in aanmerking een alleenstaande met een inkomen niet hoger dan € 1.500,- of een gezin met een inkomen niet hoger dan € 2.100,- en een vermogen lager dan € 6.000,-. Deze bedragen wijzigen nogal eens.

Is dat het geval, dan worden de benodigde formulieren ingevuld en wordt aan de Raad voor de Rechtsbijstand gevraagd om een van onze advocaten aan de rechtzoekende toe te voegen. De klant betaalt dan een eigen bijdrage, afhankelijk van de hoogte van het inkomen en de Raad voor de Rechtsbijstand betaalt na afloop van de zaak onze nota volgens de regels die daarvoor zijn.

Keuze voor vaste prijs of uurtarief

Particulieren die niet voor deze gefinancierde rechtshulp in aanmerking komen en ondernemingen kunnen bij ons kiezen voor een vast tarief of voor een uurtarief.

In het ene geval betaalt u een van tevoren afgesproken bedrag voor de werkzaamheden ongeacht de duur van die werkzaamheden. In het andere geval betaalt u voor de tijd die er in de werkzaamheden is gaan zitten.

Door ons extern te maken kosten, zoals in te schakelen deurwaarders, aan de rechtbank te betalen griffierecht en dergelijke, worden door ons tegen kostprijs aan u doorbelast.